Παρότι το Σκραμπλ θεωρείται από πολύ παλιά ένα από τα πιο διαδεδομένα επιτραπέζια παιχνίδια στις ελληνικές οικογένειες και παρέες, η πρώτη οργανωμένη κίνηση και σύσταση ομίλου Σκραμπλ έγινε το 2000, όταν μία παρέα φίλων του παιχνιδιού από την Καστοριά αποφάσισε να προωθήσει το Ελληνικό Αγωνιστικό Σκραμπλ θεσπίζοντας κανόνες διεξαγωγής αγώνων, όρους αποδοχής λέξεων και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονταν προκειμένου να οργανωθούν τα πρώτα τοπικά τουρνουά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σκραμπλ. 

Ακολούθησαν πέντε ακόμα όμιλοι, οι οποίοι με σειρά παλαιότητας είναι Πτολεμαΐδας, Θεσσαλονίκης, Αθηνών-Πειραιώς, Βέροιας και Ρόδου, ενώ και άλλες πόλεις ετοιμάζονται να ιδρύσουν το δικό τους όμιλο.

Σε κάθε όμιλο διοργανώνεται κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού έτους Εσωτερικό Πρωτάθλημα Νέων Ελληνικών και Κύπελλο, ενώ ένα διήμερο το χρόνο προσκαλούνται παίκτες απ'όλη την Ελλάδα για να αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Τουρνουά της πόλης. Κάποιοι από τους ομίλους διοργανώνουν επίσης και Πρωταθλήματα Νέων Μελών και Όλων των Λέξεων προκειμένου να καλύπτονται οι αγωνιστικές απαιτήσεις και προτιμήσεις όλων των φίλων του παιχνιδιού. Τέλος, τα φιλικά παιχνίδια υπερτερούν πάντοτε αριθμητικά, καθώς τα μέλη των ομίλων συναντιούνται συνεχώς ανεπίσημα για να απολαύσουν τα αγαπημένο τους παιχνίδι.

Το ανώτατο όργανο είναι η Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ (Π.Ε.Σ.), υπό την αιγίδα της οποίας διοργανώνεται μία φορά το χρόνο τριήμερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκραμπλ σε κάποια πόλη της Ελλάδας, ακόμα και αν δεν έχει συσταθεί ακόμα τοπικός όμιλος σε αυτή.